Nederland

   
hydroseal Home Nieuws Contact Installatiesystemen Technical support Downloads Over Hakron

Hakron Installatiesystemen
Hakron Installatiesystemen
PDF 1.6 MB


Technical Supportnieuws | AlphaFlex loodvervanger 35

AlphaFlex loodvervanger

2014-02-26, Hakron Nunspeet B.V.

innovatieve loodvervanger op basis vanduurzaam EPDM-compound, voorzien van strekmetaal.

AlphaFlex is speciaal ontwikkeld als loodvervanger met de flexibele eigenschappen van het traditionele materiaal en de duurzaamheid van EPDM.  Zo heeft EPDM een zeer hoge weerstand tegen UV- en ozonstraling. Het materiaal scheurt niet en is niet verouderingsgevoelig. Door de uitgebalanceerde samenstelling heeft AlphaFlex een zeer lange levensduur van meer dan 20 jaar (getest door BDA). De basismaterialen zijn na gebruik te scheiden en dus volledig te recyclen. De CE- markering is geheel conform de norm EN-NEN 13956: 2006 inclusief een Fabriekscertificaat Productie Controle. 

AlphaFlex komt in drie typen; Basic, Wave en Wave 30.

AlphaFlex Basic is een loodvrije waterkering zonder kleeflaag, uitstekend toepasbaar in gevels, onder kozijnen en langs dakkapellen. Leverbaar op rollengte 10 meter in de afmetingen: 150, 200, 250, 300, 350, 400, 450, en 600 mm, standaard in de kleuren zwart en grijs. Op aanvraag ook in de kleuren bruin en rood leverbaar.

AlphaFlex Wave is een loodvrije waterkering met volledige kleeflaag. Het is speciaal ontwikkeld voor aansluitingen op pannendaken, waarbij een hoogteverschil van wel 30% is te overbruggen. Ook zeer geschikt voor toepassing in extreme windgebieden of daar waar veel windstroming kan worden verwacht. Leverbaar in rollengte 5 meter  met een breedte van 300 mm in de kleuren zwart, grijs, rood en bruin.

AlphaFlex Wave 30 is alleen op aanvraag leverbaar. Het is een loodvrije waterkering met een kleeflaag van 30 mm breed. Dit type is speciaal ontwikkeld voor gebruik bij prefab toepassingen (bijvoorbeeld prefab dakkapel). Leverbaar in rollengte van 5 meter  met een breedte van 300 mm,  in de kleur zwart.

De minimale overlap is 100 mm. Bij AlphaFlex Basic / AlphaFlex  Wave 30 de overlap verlijmen met Contactlijm Super X1.  Bij AlphaFlex Wave de folie aan de achterzijde verwijderen. De overlap goed aandrukken met een aandrukrol. 

AlphaFlex is eenvoudig met een schaar op maat te knippen en licht van gewicht. Het materiaal is, in tegenstelling tot lood, niet diefstalgevoelig.

Download PIB (productinformatie)
Download MIB (verwerkingsvoorschriften) Eigen vervoer vandaag
ma     di     wo     do     vr

Beurs agenda

■ geen beurzen gevonden.


Divisies
Hakron - voor beton- en woningbouw
HakronTerwa - prefab-beton oplossingen
Certacon - constructieve ondersteuning
Hakron - installatiesystemen
Innofix - montage en afdichtingstechniek

Blijf op de hoogte
Ja, ik ontvang graag de digitale
Hakroniek
Nieuwsbrief